Fericirea n-o poți cumpăra cu bani… sau poți? Tu cum crezi?

Fericirea n-o poți cumpăra cu bani

Filosofia de bază a companiei Delta Credit este să ajutăm oamenii, oferindu-le bani atunci când aceștia au cea mai mare nevoie de ei! Așa că am decis să studiem cum influențează banii starea de fericire a unui om.

 

Studiile au demonstrat că oricât de spiritual ar fi un om, banii au rolul lor atunci când vorbim despre fericire. Acest lucru este confirmat și de statistică: în țările dezvoltate numărul oamenilor fericiți este mai mare, decât în țările lumii a treia


Cu ajutorul banilor poți obține tot ce-ți dorești. Aceștia sunt un activ, datorită căruia ne permitem haine de calitate, mâncare scumpă, vizite regulate la medic și abonamente anuale la sala de sport. Datorită banilor putem studia la universități de elită sau putem merge în vacanțe în stațiuni de lux. Și este puțin probabil ca cineva cu un astfel de stil de viață să spună că nu este fericit.


Banii te fac să ai mai multă încredere în tine.
Datorită banilor avem parte de emoții, care până la urmă ne fac mai fericiți. De exemplu, achiziționarea unor haine noi ne conferă deseori mai multă încredere în propria persoană. Banii ne oferă mai multe posibilități pentru dezvoltarea creativității, prin intermediul hobby-urilor.


Poți cumpăra fericirea cu bani, însă până într-un anumit moment.
Chiar dacă oamenii bogați sunt satisfăcuți de nivelul lor de trai într-o măsură mult mai mare, nu putem afirma că există o legătură directă între aceste două aspecte. Oamenii de știință au constatat că poți fi satisfăcut de viață datorită banilor, dar nu poți fi și fericit. Deși lipsa unui venit stabil afectează toate aspectele vieții.


De câți bani avem nevoie pentru fericire?
Oamenii de știință au demonstrat că o anumită sumă de bani poate elimina stresul și poate crește nivelul emoțiilor pozitive. Însă după limita respectivă acest sentiment se reduce și senzația de euforie nu mai crește, cât ar fi de paradoxal.

 

Deci nu putem afirma cu siguranță că între numărul banilor și sentimentul de fericire există o dependență directă. Cu toate acestea, nu putem nici nega legătura dintre aceste aspecte, așa cum nici nu putem plasa prosperitatea materială mai presus de orice.


Noi credem că cel mai important este să stabilești ceea ce vrei să faci și ceea ce crezi că îți aduce plăcere, după care să cauți căi de a-ți realiza ideile. Și nu uita – compania Delta Credit este întotdeauna gata să îl ajute pe fiecare în realizarea visurilor sale.


Dar tu cum crezi – cât de mult depinde fericirea de bani?