De ce credit rapid de consum in Moldova cistiga popularitate?

credite de consum in Moldova

    Conform unor statistici, creditele cetățenilor moldoveni de până la 2 ani rămîn cele mai atractive. Ponderea lor în luna mai a acestui an s-a ridicat la 40,4% din volumul total al creditelor acordate în moneda națională. Acest lucru se datorează faptului că creditele de consum au devenit norma în societatea modernă.

   Nu există alte tipuri de credite, care pot concura cu credite de consum după numărul de cereri depuse și aprobate. Marea popularitate a acestor programe de creditare este ca urmare a numeroșilor factori.

   1. Disponibilitate. nume din cauza accesibilității creditele pentru satisfacerea nevoilor consumatorilor au devenit populare. Dobanda anuală a acestor programe nu poate fi numită mică, dar atunci când se ia în considerație faptul că valoarea creditelor de consum pentru cea mai mare parte este mică, atunci și supraplata la aceste propuneri devine prea mică.

   2. Simplitatea și comoditatea. În deosebire cu creditele direcționate pentru a cumpăra o casă sau de a cumpăra o mașină, debitorului e deajuns dovada solvabilității minime a acestora. Alegerea unei opțiuni de împrumut pentru nevoile de consum, este posibil să evitați mai multe probleme cu înregistrarea gajului, înscrierea în registru, evaluarea bunurilor achiziționate.

   3. Toate tipurile de goluri. Atunci când se face creditul de consum instituție financiară nu este interestă de obiectivele debitorului. Inițial, o persoană poate face un împrumut pentru unele obiective, iar apoi poate schimba folosirea lor. Banca, care a fost de acord cu o tranzacție de credit, nu are dreptul de a controla utilizarea fondurilor împrumutate, și mai mult ca atît, nu poate indica debitorului modul în care să distribuie banii. Creditorul la semnarea contractului de credit de consum devine liber, ceea ce atrage mai multă lume la astfel de oferte de împrumut.

   4. Determinarea datei plății. Un alt avantaj semnificativ al creditului de consum este faptul că împrumutatul poate alege data rambursării pe baza capacităților sale financiare.