„Secretul celor 7 plicuri” sau cum să-ți planifici eficient bugetul de familie

planifici corect bugetul de familie

Obligatoriu de citit pentru cuplurile tinere!

 

Știm că ai încercat nu o singură dată să-ți planifici corect bugetul de familie și putem presupune că poate n-ai avut un plan foarte clar ca să-ți reușească acest lucru. Îți vom spune noi cum să faci ca să cheltuiești bugetul familiei într-un mod mai rațional, fără să ai lipsuri în același timp.

 

Așadar, secretul celor 7 plicuri! Ce mai este și asta?
Bugetul de familie trebuie planificat de la începutul lunii. Toată suma va fi împărțită în 7 plicuri.

 

Primul plic – banii pentru produse alimentare. Aceștia pot fi 30% sau 50% din salariul tău și pot depinde de numărul membrilor în familie.

 

Al doilea plic – plata pentru utilități, apartament, Internet.

 

Al treilea plic – pentru concediu și ieșiri. Aici pot fi incluse și întâlnirile cu prietenii și prânzurile de la serviciu.

 

Al patrulea plic – acest plic va constitui o rezervă, de care nu trebuie să te atingi. Pune în acesta 10% din salariul tău lunar.

 

Al cincilea plic – este destinat pentru astfel de necesități, precum înnoirea garderobei sau a altor obiecte de uz casnic. Suma depinde de veniturile familiei și numărul de membri.

 

Al șaselea plic este pentru copii. Grădinița, apoi școala, orele suplimentare, hainele, distracțiile – toate acestea sunt lucruri absolut necesare, căci știi și tu cât este de important să asiguri copilului tău o copilărie fără lipsuri și o dezvoltare corespunzătoare.

 

Cea mai importantă condiție în „secretul celor 7 plicuri” este strict interzis să cheltuiești bani din alte plicuri pentru alte necesități. Pentru plata utilităților vor fi folosiți doar banii din plicul al doilea. Economiile din plicul al șaselea nu vor fi niciodată cheltuite pe altceva, decât pe copii.

 

Am menționat doar 6 plicuri, dar cum rămâne cu al 7-lea? Al 7-lea plic este acumulativ. Pune în acesta sumele rămase din plicurile 1, 3, 5 și 6, în cazul în care îți mai rămâne ceva la sfârșitul lunii. Toți banii pe care ai reușit să-i economisești îi poți cheltui pe hobby-uri sau îi poți păstra pentru a merge într-o călătorie pe care ți-o dorești de mult timp.

S-ar putea să ți se pară ciudată această metodă, însă noi îți recomandăm să o încerci oricum, în decurs de o lună. După aceasta vei avea sentimentul că îți controlezi banii.

 

Compania Delta Credit îți dorește multă baftă în planificarea bugetului de familie!