4 argumente in favoarea microcreditarii

favoarea microcreditarii

    1. Atitudinea loială față de beneficiarii de credite.
Organizațiile de microfinanțare le permit beneficiarilor să contracteze credite de la vârsta de 21 de ani. În plus, un credit se poate obține de la o organizație chiar și având un istoric de credit nefavorabil. Aici, însă, trebuie să ne dăm seama că OMF va verifica istoricul de credit, pentru a preciza termenele, sumele și periodicitatea cu care apare întârzierea.

   2. Termenele minime de acordare a creditului și sumele disponibile.
Principala particularitate distinctivă a organizațiilor de microfinanțare este posibilitatea de a-i oferi clientului sumele necesare pe termene minime. Este foarte comod, pentru că majoritatea băncilor oferă credite pentru cel puțin o jumătate de an. În timp ce OMF permit contractarea unui împrumut pe termene cuprinse între câteva zile și câteva luni.

 

Astfel, microîmprumutul este o alternativă excelentă pentru persoanele:
- care au nevoie de sume mai mici decât cele bancare;
- care planifică să ramburseze împrumutul în termene cât mai restrânse;
- care au nevoie urgentă de bani.

   3. Posibilitatea de a contracta un credit cu un dosar minim.
uteți contracta un microîmprumut, având cu Dvs. doar buletinul de identitate și certificatul de venituri. De asemenea, microîmprumuturile pot fin contractate cu orice scopuri, fie că aveți de cumpărat aparate de uz casnic mici, mobilier, sau de achitat taxa de studii la universitate – nimeni nu va urmări unde Dvs. veți cheltui suma obținută de la OMF.

  4. Posibilitatea de a depune solicitarea în regim online.
Clientul poate să acceseze site-ul, să completeze un chestionar simplu și să-l expedieze la destinație. Avantajul principal al acestui sistem este un consum de timp minim.

   Avantajele completării cererii on line:

+ Clientul nu trebuie să circule cu vehiculul sau să umble în căutarea unei OMF potrivite. Toată informația există pe site-urile acestor organizații

+ Completarea cererii durează doar vreo două minute. De regulă, toate chestionarele au o formă simplificată și un număr minim de întrebări.

+ Răspunsul se poate obține într-o jumătate de oră, chiar în ziua depunerii cererii.

+ După aprobarea creditului, acesta poate fi obținut la orice oră convenabilă.